sâmbătă, 24 septembrie 2016

Cele mai PERICULOASE 16 ALIMENTE din LUME!

Cele mai PERICULOASE 16 ALIMENTE din LUME! Sunt atât de DĂUNĂTOARE încât au fost INTERZISE!


În fiecare zi consumăm alimente procesate care au în compoziţia lor elemente atât de dăunătoare pentru sănătate, încât în unele ţări au fost interzise.
În ultima perioadă, Uniunea Europeană, China, precum şi alte mari state de pe mapamond au început să elimine de pe piaţă mâncărurile procesate care pun în pericol viaţa oamenilor, lucru care nu se întâmplă însă şi în Statele Unite ale Americii. Aşadar, nu este de mirare de ce obezitatea şi bolile asociate acesteia (diabet, boli de inimă etc.) sunt principala cauză a deceselor din SUA. Dacă vara aceasta vei călători peste Ocean, iată 16 alimente pe care ar trebui să le eviţi cu orice preţ!
1. Carnea de vită şi laptele cu hormoni
Majoritatea vitelor crescute pentru lapte sau carne sunt, în SUA, hrănite cu hormoni sintetici înainte de a fi mulse, respectiv măcelărite, astfel încât să se poată obţine cât mai multă materie primă. De când vitele au început să fie hrănite astfel, Asociaţia Naţională de Oncologie a observat o creştere alarmantă a cazurilor de cancer hormonal.
Aceste produse periculoase au fost interzise în UE, Japonia, Australia şi China.
2. Pink Slime
Este denumirea pe care o poartă carnea de vită procesată îmbibat în amoniac. "Pink slime" constă într-un amestec de resturi de carne care mai demult erau considerate bune de consum doar ca mâncare pentru câini. Puii crescuţi în fabrică sunt hrăniţi cu arsenic pentru a avea carnea mai roz. Întrucât este direct desprinsă de pe os şi procesată, această "carne" conţine mult mai mulţi patogeni decât în mod normal. "Pink slime" se găseşte în compoziţia cărnii de burgeri şi crenvurşti. Ea a fost interzisă în UE.
3. Puii hrăniţi cu arsenic
Dacă întrebi pe cineva să numească o otravă, arsenicul ar putea fi prima care le vine în minte. Totuşi, arsenicul este dat spre consum puilor, întrucât face ca vasele de sânge să fie mai roz şi carnea să pară mai proaspătă. Mai mult, bălegarul de la pui este apoi dat vitelor, contaminându-le. Consumul de arsenic duce la apariţia cancerului. Puii crescuţi cu arsenic au fost interzişi în UE.
4. Carnea de porc cu ractopamină
Ractopamina este un aditiv alimentar utilizat pentru creşterea masei musculare a animalelor. O substanţă similară este folosită pentru producerea medicamentelor contra astmului. Consumată de om, carnea cu ractopamină conduce la obezitate, probleme cardiace, insomnie, dureri de cap şi tremurat necontrolat. Deloc surprinzător, a fost interzisă în UE, Rusia şi China.
5. Băuturile energizante
Uleiul vegetal bromat (BVO) este un ingredient folosit de companiile producătoare de băuturi răcoritoare ca emulgator şi stabilizator încă din anii '30, în special la sucurile cu aromă de citrice, pentru a evita separarea acestora în timpul distribuţiei. Este un element controversat, deoarece este folosit şi la soluţiile ignifuge.
Este interzis în peste 100 de ţări (inclusiv în UE) deoarece afectează tiroida, faciliteză apariţia bolilor autoimune şi defectelor genetice, afectează iremediabil organele, afectează creşterea şi poate conduce la apariţia schizofreniei.
6. Alimentele cu coloranţi artificiali
Coloranţii artificiali, precum Roşu 40 şi Galben 5, sunt creaţi din gudron de cărbune şi petrol şi sunt un adevărat pericol pentru oameni. Cercetările au demonstrat că alimentele colorate sunt mai atrăgătoare pentru consumatori, astfel că producătorii pompează la greu coloranţi artificiali . Aproape tot ce consumăm la ora actuală conţine coloranţi artificiali, care favorizează apariţia cancerui la tiroida şi creier, deteriorarea celulelor şi hiperactivitatea la copii. Coloranţii artificiali au fost interzişi în majoritatea statelor din UE.
7. Puii spălaţi în... clor
Sute de mii de pui sunt îngrămădite în depozite mici, fapt ce duce la contaminarea puilor cu numeroşi patogeni extrem de periculoşi. Pentru a scăpa de pericol, producătorii spală carnea de pui cu substanţe chimice folosind aparate asemănătoare aruncătoarelor de flăcări. UE a interzis comercializarea cărnii de pui tratate cu clor.
8. Pâinea toxică
Acidul bromic îşi face din nou apariţia, de această dată în compoziţia unui agent folosit la coacerea pâinii, care scurtează timpul necesar dospirii. Consumul de pâine cu acid bromic poate duce la dereglări ale rinichilor şi sistemului nervos, disconfort digestiv şi cancer. A fost interzisă în UE, Canada, Brazilia şi China.
9. Făina cu înălbitori
Pentru a albi făina artificial, producătorii din SUA utilizează azodicarbonamida, o substanţa folosită de regulă la producerea cauciucului, a saltelelor sau a unor produse de plastic. Deoarece azodicarbonamida poate duce la apariţia astmului,  în Singapore cei care folosesc această substanţă în alimentaţie riscă până la 15 ani de închisoare.
10. Mai bine carne stricată...
Pentru a preveni râncezirea cărnii, în alimentaţie se folosesc două chimicale ce se fac responsabile pentru apariţia cancerului: hidroxianizol butilat şi hidroxitoluen butilat. Aceste substanţe se mai regăsesc în cereale, unt şi guma de mestecat. Ele au fost interzise în Marea Britanie şi Japonia.
11. Carne "sănătoasă"
Dacă eşti bolnav, nu trebuie să mergi la medic pentru a te tratat. Tot ce trebuie să faci este să consumi puţină carne de vită sau de somon. În SUA, 80% din atibioticele folosite se regăsesc în carnea  vacilor şi a altor animale. Consumul excesiv  conduce la creşterea rezistenţei organismului la antibiotice, ceea ce înseamnă o vulnerabilitate mult mai ridicată în faţa bolilor. Carnea cu antibiotice a fost interzisă în UE, Australia şi Noua Zeelandă.
12. Carnea iradiata
Deşi pare incredibil, pentru conservare, carnea este expusă unor nivele reduse de radiaţie. În UE, este permisă iradierea doar a unor anumite plante şi mirodenii. Iradiereea ar putea produce modificări chimice în alimente.
13. Alimentele modificate genetic
Pentru a fi rezistente la diverse boli şi dăunători, legumele şi fructele (porumb, papaya, tomate etc.) sunt modificate genetic. Chiar dacă nu sunt cunoscute exact efectele pe care alimentele modificate genetic le au asupra oamenilor, unele ţări europene au interzis comercializarea lor. La animalele hrănite cu astfel de alimente s-au constatat afecţiuni ale tractului digestiv, tumori, defecte genetice, moarte prematură şi sterilitate. Astfel,  Franţa, Austria, Germania, Grecia, Ungaria şi Luxemburg le-au interzis.
14. Laptele cu caragenan
Caragenanul (E407) este folosit ca emulsificator, stabilizator şi ca agent de îngroşare la produsele lactate, inclusiv la cele destinate bebeluşilor. Aceasta substanţă s-a constatat că provoacă inflamări gastrointestinale, care pot pune în pericol viaţa copiilor mici. A fost interzis în UE.
15. Pericolul din legume
Pentru protejarea culturilor de dăunători, fermierii din SUA folosesc ierbicidul numit atrazină. Despre atrazină se ştia deja că provoacă anomalii sexuale la broaşte şi peşti, iar cercetătorii de la Universitatea California din San Francisco (UCSF) au descoperit că aceasta alterează semnalele hormonale în celulele umane.  Atrazina este al doilea cel mai folosit ierbicid în agricultura din SUA.
Studiile arată că femeile însărcinate şi copiii sunt cei mai afectaţi de pesticidele din legume şi fructe. Cu atrazină sunt tratate culturile mari de porumb şi sorg, dar substanţa e folosită şi de familiile americane în grădini sau pe pajişti. În Europa, atrazina a fost interzisă după ce mai multe studii au relevat că substanţa creează tulburări endocrine la peşti şi amfibii.
16. Chipsurile care "nu îngraşă"
Majoritatea produselor despre care producătorii afirmă că nu îngraşă, conţin olestră.
Olestra este un substituent (creat de om) pentru grăsime care adaugă zero colesterol, calorii sau grăsimi efective produselor alimentare, dar care cauzează scurgeri anale şi afectează asimilarea vitaminelor de către organism.
http://www.ziarulring.ro/sanatate/cele-mai-periculoase-16-alimente-din-lume-sunt-att-de-duntoare-nct-au-fost-interzise

84% din peştele din întreaga lume conţine un nivel periculos de mercur

84% din peştele din întreaga lume conţine un nivel periculos de mercur, potrivit unui nou studiu al Institutului de Cercetare a Biodiversităţii din Maine, SUA.
Reducerea poluării cu mercur se află pe agenda conferinţei ONU de la Geneva din această săptămână, unde delegaţiile vor stabilii ultimele detalii ale unui tratat susţinut de SUA.
Richard Gelfond s-a considerat atletic, dintotdeauna, până într-o zi. “M-am dus să alerg şi am simţit că o să cad“, povesteşte Gelfond, adăugând că avea probleme cu echilibrul. Gelfond, care este preşedintele companiei de filme IMAX, a consultat doctorii din toată ţara. Aceştia nu au găsit niciun răspuns. “Am ajuns să nu mai pot nici să traversez strada. Trebuia să mă ţin de soţia mea“, mai spune Gelfond.
După o groază de teste, un neurolog l-a întrebat dacă mănâncă mult peşte. El a răspus că da, de două ori pe zi. Diagnosticul a fost otrăvire cu mercur.“Credeam că fac ceva bun pentru corpul meu, dar se pare că, de fapt, îl otrăveam”, spune preşedintele IMAX.
Consumul de peşte este principala cale prin care oamenii se otrăvesc cu mercur. Tonul, tilefish, rechinul, macroul şi peştele spadă conţin cea mai mare cantitate de mercur, care poate afecta pentru totdeauna creierul şi rinichiiSomonul conţine cea mai mică cantitate de mercur.Întrucât poluarea cu mercur este globală, nicio ţară nu poate lupta singură împotriva ei.
Tratatul propus de SUA cere filtrarea emisiilor de mercur rezultate din arderea cărbunilor, reducerea folosirii mercurului în mineritul de aur şi reducerea utilizării mercurului în producerea de întrerupătoare electronice şi de baterii.
“Sunt doar 75% din ce am fost înainte. Nu pot să alerg, de exemplu. Cred că nu o să mai pot să fac niciodată ce făceam înainte”, spune cu tristeţe Gelfond.
Gelfond finanţează acum o universitate din SUA pentru studierea efectelor mercurului asupra sănătăţii umane.
Din arderea cărbunelui în termocentrale rezultă un gaz ce conţine mercur care, prin intermediul ploii, ajunge în sol şi în ape, acumulându-se apoi în peşti, mai ales în cei oceanici.
Peştele era considerat o sursă excelentă de proteine, fosfor, iod, proteine. În ultimii ani totuşi peştele a devenit ţinta îngrijorării nutriţioniştilor. Argumentele pe care le aduc aceştia împotriva consumului de peşte, în special al peştelui oceanic, este faptul că aceste vertebrate marine acumulează, din cauza poluării, cantităţi însemnate de mercur. Mai precis, metil-mercurul care provine, în principal, din arderea cărbunelui în termocentrale. Statisticile informează că numai Statele Unite eliberează anual în atmosferă sute de tone de mercur.Purtat de vânt, mercurul se depune în ocean, unde este transformat de bacterii în metil-mercur. Peştii înghit plante cu metil-mercur, iar carnea lor devine toxică.
Una dintre principalele calităţi ale cărnii de peşte este conţinutul redus de grăsimi saturate. Ea este, în schimb, foarte bogată în acizi graşi polinesaturaţi de tip omega trei şi omega şase, de origine animală. La ce ajută aceşti acizi polinesaturaţi? Studii de specialitate au demonstrat că un consum regulat de peşte conferă un grad ridicat de protecţie vaselor de sânge şi inimii. De asemenea, unele boli care solicită sistemul imunitar, cum ar fi psoriazisul, astmul bronşic sau poliartrita reumatoidă pot fi ameliorate dacă persoanele suferinde se hotărăsc să mănânce mai mult peşte. Nu degeaba se spune că peştele “deşteaptă”. Dacă mamele lor au mâncat peşte în timpul sarcinii, copiii au o dezvoltare neuropsihică mai rapidă şi sunt mai inteligenţi. Şi bătrânii au de câştigat. Carnea de peşte consumată de două ori pe săptămână îi poate feri de boli grave ale sistemului nervos.
Toxic şi pe cale de dispariţie
Nu doar poluarea pune în pericol platourile cu peşte şi legume, ci şi scăderea cursurilor de apă, ca urmare a folosirii acestora în scopuri energetice, sau schimbările climatice, ambele fiind cauze importante ale reducerii cantităţii de peşte din apele Terrei. Specialiştii spun că numai construirea barajelor a avut, de pildă, un impact major asupra peştilor din fluvii şi a determinat dispariţia locală a numeroase specii migratoare. De exemplu în Europa, o treime din speciile de peşti care trăiesc în apele curgătoare se află pe listele cu vieţuitoare pe cale de dispariţie. Peştii, confirmă cercetătorii, sunt mai ameninţaţi cu dispariţia decât păsările şi mamiferele.
Dinamitarea apelor, un veritabil masacru
Devastatoare pentru peşti este şi dinamitarea lacurilor. După orice explozie, la suprafaţa apelor plutesc peşti morţi, care nici măcar nu mai pot fi socotoţi hrană pentru alte vieţuitoare. În Indonezia, această practică este folosită la scară industrială, distrugând recifele de corali. Unele state de coastă folosesc chiar şi cianura pentru pescuit. Peştii otrăviţi sunt apoi serviţi în restaurante de lux. În 1900, cantitatea de peşte adusă din ocean se ridica la trei milioane de tone. Graţie tehnologiei avansate, în 1990, numărul tonelor de peşti capturaţi a ajuns la 86 milioane de tone! Cercetătorii estimează că toate cele 17 mari regiuni de pe glob în care se pescuieşte sunt exploatate la maximum. Chiar dacă acvacultura pare să fie în acest moment doar o sursă de materie primă pentru industriile conexe, cei care au exploatat nemilos această resursă vor constata pe pielea lor că lipsa peştelui va provoca în curând multe falimente răsunătoare şi va genera o criză pe piaţa alimentelor care o va depăşi pe cea a petrolului. Pentru a fi construite lacuri artficiale, destinate creşterii peştilor, va fi nevoie să fie defrişate hectare întregi de vegetaţie din apropierea mărilor sau oceanelor. Şi chiar şi aşa, peştele produs în crescătorii nu va mai fi niciodată suficient pentru toţi pământenii.
“Uzină” de somoni in Canada
Somonul este vedeta meniurilor pe bază de peşte. În Quebec, numărul fermelor piscicole care livrează somon este într-o continuă creştere, aflându-se deja în concurenţă cu cele din Chile. Somonul este un peşte gurmand, care consumă cantităţi mari de alte specii marine pentru a se hrăni. În captivitate, el este hrănit cu făină de peşte. Cel puţin jumătate din cantitatea de peşte prins în apele globului este destinată pregătirii făinurilor de peşte cu care apoi se hrănesc puii sau peştii de lux, ca somonul. Pentru obţinerea unui kilogram de făină de peşte sunt necesare cinci kilograme de peşte! Peru, Chile şi Japonia sunt principalele producătoare de făină de peşte. Cantitatea de peşte capturată în lume pentru obţinerea acestor făinuri se ridică la 35 milioane de tone anual. Prin urmare, oceanele nu sunt golite numai pentru a hrăni omenirea. Animalele destinate sacrificării sunt hrănite, şi ele, tot cu făină de peşte. Culoarea roz a somonului crescut în captivitate se obţine cu ajutorul pigmenţilor artificiali sau naturali, cum ar fi, de exemplu, betacarotenul. Pe lângă aceşti aditivi meniţi să dea iluzia unui produs autentic, somonii din captivitate sunt “îmbibaţi” cu cantităţi impresionante de antibiotice şi medicamente de sinteză. Populaţii întregi de somoni închişi în rezervaţii se îmbolnăvesc. În Quebec o maladie necunoscută a făcut ravagii printre somoni, atacându-le sistemul imunitar. Peştii bolnavi au fost sacrificaţi, crescătorii nereuşind să găsească niciun tratament care i-ar fi putut salva. În Pacific, pescarii au văzut somoni evadaţi din crescătorii. Cu siguranţă, aceste exemplare pot transmite faunei acvatice sălbatice viruşi necunoscuţi, capabili să infesteze mediul marin. Somonii modificaţi genetic, din ce în ce mai întâlniţi în crescătorii, sunt susceptibili de a le transmite peştilor care se află în stare de libertate gene periculoase.
Analiştii spun că dacă este luată “la bani mărunţi” piscicultura, concluzia e una singură: aproape nimic nu este ecologic în această industrie. Şi atunci, de ce mai alergăm după peşte, dacă el ne poate otrăvi cu atâta uşurinţă? Peştii suferă şi comunică între ei În ciuda aparenţelor, lumea animală acvatică este deosebit de complexă. Peştii, ca şi oamenii, au percepţii, suferă şi comunică între ei. Cei mai mulţi peşti produc sunete atunci când sunt atinşi sau îi urmăreşte un prădător. Senzaţiile lor sunt foarte dezvoltate, iar sistemul lor nervos reacţionează la durere la fel ca sistemul nervos uman.Peştilor le este frică, iar inima lor bate mai repede atunci când simt pericolul, nu le place captivitatea sau stresul, urăsc acvariile, poluarea sonică şi suferă exact ca oamenii otrăviţi dacă trăiesc în ape poluate. De multe ori, peştii mor ori sunt răniţi în timp ce sunt capturaţi. Cei care supravieţuiesc suferă de stres sau prezintă tulburări diverse. Miliarde de peşti agonizează zile întregi în pieţele agroalimentare. Pescarii amatori au obiceiuri care mai de care mai sângeroase. Atunci când aruncă harponul, “prada” lor se zbate, de multe ori cu coloana vertebrală perforată. Chiar dacă “trofeul” scapă, urmează o agonie fără sfârşit, timp în care peştii nu mai pot mânca şi zac exact ca şi un om bolnav până îşi văd sfârşitul. Peştii, ca şi alte animale, sunt asimilaţi de oameni cu obiectele. Mulţi cred că pot să-i otrăvească, să-i mutileze, să-i captureze, că pe ei nu-i doare. Dar nu este aşa.
Peştele şi sănătatea
Compasiunea şi grija pe care omul trebuie să le arate faţă de natură şi faţă de vieţuitoarele Pământului nu presupune ca el să se lipsească de hrană sau de adăpost. Peştele era amintit din cele mai îndepărtate timpuri ca aliment de bază în alimentaţia majorităţii popoarelor. Şi Iisus a împărţit peşti discipolilor săi. Consumat de două ori pe săptămână, peştele poate preveni infarctul de miocard şi poate reduce riscul aritmiilor cardiace sau al altor boli ale sistemului cardiovascular. Bolile sistemului nervos pot fi, de asemenea, prevenite, mai ales boala Alzheimer, care se manifestă în rândul persoanelor de vârsta a treia. Mamele care în timpul sarcinii au avut un meniu bogat în peşte au copii mai sănătoşi. S-a demonstrat că, la vârsta de un an, aceşti copii înţeleg mult mai multe cuvinte şi au un grad superior de dezvoltare a creierului.
Uleiul de peşte echilibrează sistemul imunitar
Uleiul de peşte ne ajută să facem faţă viruşilor şi infecţiilor. El echilibrează sistemul imunitar şi încetineşte procesul de îmbătrânire.Este un bun antiinflamator şi scade grăsimile “rele” din sânge, protejează pielea şi linişteşte sistemul nervos. S-a dovedit ştiinţific faptul că o alimentaţie bogată în peşte şi un tratament cu acizi omega 3 şi omega 6, polinesaturaţi, opresc dezvoltarea celor mai frecvente tipuri de cancer.
Ar trebui sa consum sau sa evit carnea de peste? Oare riscul de otravire cu mercur si toxine PCB (bifenili policlorurati) depasesc beneficiile pentru sanatate aduse prin consumul de peste?
Cand Hipocrate a spus “Sa fie alimentul medicamentul tau!” cu siguranta a facut referire la consumul de peste. Pestele contine grasimi omega-3 care ofera protectie organismului (DHA, EPA), reducand riscul de boli inflamatorii (boli de inima, diabet, artrita reumatoida, de intestin iritabil) si fibrilatie atriala. Dar decretul lui Hipocrate de a lasa alimentul sa fie medicament a fost cu mult timp in urma, inainte de poluarea cu mercur si PCB infiltrat in oceane si fluxuri si contaminand mult din pestele pe care il mancam astazi.
Prin urmare [?!. n.n.], este putin probabil sa fii infestat cu mercur si PCB daca mananci peste cu moderatie.
Beneficiile consumului de peste
Pentru sportivi, nu exista nici o indoiala ca pestele este o excelenta sursa de proteine slabe utilizate pentru construirea si recuperarea tesuturilor musculare. 170 de grame de peste ofera aproximativ 40 de grame de proteine – o bucata consistenta zilnica de 75 – 135 de grame de proteine acopera necesarul unui sportiv de 68 kg.
Proteina din peste este printre cea mai sanatoasa sursa de proteina animala. Asta deoarece pestele are continut scazut in grasimi saturate, un fel de grasime care este asociat cu bolile de inima. Cand mananci peste, nu mananci antricoate, hamburgeri grasi sau mese pe baza de paste cu branza care favorizeaza infundarea arterelor.
Spre deosebire de grasimile saturate “rele” din carnea de vita sau branza care nu poate fi tinuta la temperatura camerei, grasimile de peste polinesaturate omega-3 (numite EPA si DHA) sunt atat de moi deoarece sunt pe baza de ulei. Acest ulei permite pestelui sa ramana flexibil, (spre deosebire de untura din carnea de vita), si sa poata inota in pofida apelor oceanice reci sau izvoarelor de munte.
Uleiul de peste Omega-3 reduce semnificativ formarea de cheaguri care duce la infarct si accident vascular cerebral. Omega-3 are efect benefic asupra sistemului electric al inimii, protejand impotriva batailor neregulate care provoaca moarte subita. Omega-3 reduce, de asemenea, nivelul trigliceridelor. Nu este de mirare ca “American Heart Association” (AHA) recomanda consumul a 170 de grame de peste pe saptamana, in special peste gras cum ar fi pastrav, somon salbatic, ton si sardine. Pentru persoanele carora nu le place pestele, pastilele din uleiul de peste reprezinta o optiune optima.
Daca aveti deja un istoric al bolilor de inima, AHA recomanda consumul a 200 – 400 de grame de peste saptamanal (doua sau trei mese de peste pe saptamana).
Consumul de peste vine si cu riscuri legate de mercur si PCB (bifenili policlorurati)
Iata ce trebuie sa stiti despre aceste substante toxice
Riscurile consumului de peste – Mercurul
Pestii care traiesc in apele poluate acumuleaza metilmercur. Prin urmare, pestii mari rapitori se hranesc cu pesti mai mici, in lantul alimentar avand cele mai inalte niveluri de mercur.
Mercurul este strans legat de proteinele musculare din carnea de peste. Se acumuleaza mai mult in carne decat in uleiul de peste, astfel suplimentele din ulei de peste par sa nu contina aproape deloc mercur.
Cei mai multi barbati si femei in varsta pot consuma in siguranta pana la 200 de grame de peste cu continut scazut de mercur saptamanal. Persoanele sanatoase se detoxifiaza mai usor de mercur decat cele bolnave sau in varsta.
Administratia Alimentelor si Medicamentelor (FDA) si Agentia pentru Protectia Mediului (EPA) sfatuiesc femeile care raman insarcinate sau care alapteaza si copiii lor, sa evite pestii cu cea mai mare infestare in mercur (rechin, peste-spada, tilefish). Cantitatile mari de metilmercur pot dauna copilului nenascut sau tinerilor in curs de dezvoltare – sistemului nervos, ducand la probleme cu IQ, atentie, citire si memorie.
Toata lumea, inclusiv femeile insarcinate, pot consuma in conditii de siguranta pana la 340 de grame pe saptamana de peste cu continut scazut de mercur si crustacee: creveti, somon, somn, conserve de ton, cod negru.
Dar atentie: daca sunteti la pescuit sportiv, mancati sushi sau aveti o dieta de ton pentru pranzul zilnic si consumati peste cu un continut ridicat de mercur de mai multe ori pe saptamana, mercurul se poate acumula in organismul dumneavoastra si poate crea probleme de sanatate precum amorteala si furnicaturi in maini si picioare, oboseala si dureri musculare.
De asemenea, tonul alb are de trei ori mai mult mercur decat tonul “light” (ton dungat, rosu, galben, tongol – pesti mai mici decat tonul alb). Pentru femeile insarcinate, FDA recomanda o limita de 170 de grame de ton alb pe saptamana.
Riscurile consumului de peste – PCB (bifenili policlorurati)
Contaminarea pestilor cu PCB-uri este un alt motiv de ingrijorare. PCB au fost folositi in scopuri industriale pana in 1976 cand au fost interzisi si sunt asociate cu problemele de comportament, diabet, cancer si alte probleme de sanatate. PCB persista in mediu pentru perioade lungi de timp si se acumuleaza in lantul alimentar. Somonul de crescatorie tinde sa aiba unul dintre cele mai inalte niveluri de PCB, deoarece sunt hraniti cu faina de peste cu continut ridicat de PCB. 
http://www.cuvantul-ortodox.ro/riscam-sa-ne-otravim-cu-mercur-mancand-frecvent-peste/

marți, 20 septembrie 2016

Vrei sa fii sanatos? Alege corect ceea ce bei

Cafeaua verde a devenit cunoscuta datorita beneficiilor pe care le are asupra sanatatii.
Cafeaua verde poate fi cu usurinta incadrata la categoria superalimentelor, datorita complexului de antioxidanti care mentine starea de bine a organismului.
Cafeaua verde este cafeaua neprocesata, neprajita si neprelucrata termic, avand o aroma mai intensa si net superioara calitativ celei clasice.
 

Prin procesul de prajire, se diminueaza cantitatea de acid clorogenic care este o substanta naturala, un antioxidant ce lupta cu succes impotriva afectiunilor organismului.
Desi putem gasi acidul clorogenic atat in legume, cat si in anumite fructe, cea mai cunoscuta sursa si totodata cea mai promovata, este cafeaua verde
Iata care sunt cele mai importante propietati ale cafelei verzi.

Cafeaua verde are un procent ridicat de antioxidanti

Organismul nostru lupta zilnic cu factori nocivi care duc la un dezechilibru celular. Antioxidantii joaca un rol important in consolidarea metabolismului, avand elemente si enzime necesare reducerii efectelor toxice ale radicalilor liberi.

S-a descoperit ca boabele de cafea verde, in stare pura, contin un nivel ridicat de antioxidanti, care ajuta la imbunatatire starii generale de sanatate.

Cafeaua verde ajuta la reglarea nivelului de zahar din sange

Studiile arata ca acidul clorogenic prezent in extractul de cafea verde stabilizeaza nivelul tensiunii arteriale si a zaharului din sange, reduce efectele toxice ale radicalilor si scade riscul aparitiei diabetului.

Creste nivelul de concentrare

Consumul unei cani de cafea verde de zi intensifica activitatea creierului, lucru care duce la o mai buna concentrare. Cercetarile arata ca boabele de cafea verde au capacitatea de a imbunatati abilitatile de invatare si gandirea cognitiva.

Cafeaua verde ajuta in procesul de detoxifiere a ficatului

Extractul de cafea verde protejeaza ficatul impotriva toxinelor, elimina acumularile de grasimi si nivelul ridicat de colesterol din organism. Cafeaua verde ajuta la procesul de detoxifierea a ficatului, astfel incat sistemul celular sa functioneze normal.

Cafea verde anticelulita

Datorita continutului ridicat de acid clorogenic, se accelereaza metabolismul, iar aportul de glucoza este micsorat. Cercetatorii au demonstrat ca 10 grame de cafea consumate inaintea principalelor mese reducere nivelul grasimilor din corp. 

Cafeaua verde, beneficii pentru slabit

• Scade pofta de mancare
• Scade nivelul glicemiei din organism
• Acidul cafeic actioneaza ca un tonic general
• Stimuleaza arderea grasimilor din organism
• Scade absorbtia zaharului la nivelul tubului digestiv   

 

Contraindicatii 

Cafeaua verde incetineste procesul de imbatranire. Antioxidantii din cafeaua verde sunt mai puternici chiar si decat cei care se afla in ceaiul verde. De asemenea, cafeaua verde nu are efecte negative ca in cazul consumului de cafea clasica prajita. Astfel, este redus riscul de tahicardie, de crestere a tensiunii arteriale sau insomnie. 
Pentru rezultate optime, sunt recomandate doua cesti de cafea verde pe zi, de preferat in prima parte a zilei.
http://www.divahair.ro/recomandari_alimentatie/cafea_verde:_proprietati,_beneficii_si_contraindicatii

Beneficii ale ceaiului verde

52 de beneficii incredibile ale ceaiului verde

52 de beneficii incredibile ale ceaiului verde
Ceaiul verde a fost descoperit de catre chinezi cu peste patru mii de ani in urma si a fost utilizat inca din acea vreme gratie capacitatilor sale naturale de vindecare. Ceaiul verde provine din planta numita Carmellia Sinensis. Spre deosebire de ceaiul negru care este complet oxidat, frunzele de ceai verde asigura conservarea de antioxidanti, taninuri si flavonoide. Ceaiul verde chinezesc este popular mai ales pentru proprietatile sale terapeutice si detoxifiante.

Beneficii ale ceaiului verde



Iata cateva dintre beneficiile oferite de ceaiul verde, sfaturi si modalitati de preparare ale acestuia:


1.Frunzele de ceai verde contin epigallocatechin gallate (EGCG) care ajuta in lupta organismului cu celulele canceroase fara a influenta in mod negativ tesuturile invecinate.

2. Ceaiul verde reduce riscul de aparitie al accidentului vascular cerebral.
3. Cercetatorii au confirmat in urma unor studii aprofundate ca oamenii care includ ceaiul verde in dieta lor au mai putine sanse sa aiba o greutate crescuta decat cei care nu folosesc ceaiul verde.


4. Epigallocatechinele gallate (EGCG) ajuta la moderarea pierderilor de energie pe parcusul unei zile



5. Specialistii in nutritie mentioneaza ca polifenolii continuti de ceaiul verde produc caldura suplimentara in organism si ajuta la arderea caloriilor.
6. De asemenea, ceaiul verde are un efect favorabil asupra hipertensiunii arteriale si acolesterolului rau LDL.



7. Ceaiul verde contine catechinie, polifenoli care diminueaza viteza de reactie a lipazelor gastrice si pancreatice - enzime responsabile de conversia caloriilor in grasimi.



8. Catechinele distrug bacteriile care pot provoca intoxicatii alimentare. Sunt eradicate inclusiv toxinele produse de aceste bacterii. 



9. O alta actiune a catechinelor este de a opri evolutia si cresterea celulelor canceroase.



10. Ceaiul verde contine cofeina in cantitati moderate, actionand prin supresia poftei de mancare (cantitatile mari de cafeina, cum sunt cele existente in cafea, pot cauza probleme medicale, incluzand hipertensiunea si insomnia).



11. Ceaiul verde este indicat pentru mentinerea unei igiene orale adecvate. Acesta contine fluor care are rolul de a preveni aparitia cariilor. Acesta contine inclusiv ingrediente care suprima formarea placii bacteriene si a bacteriilor care cauzeaza respiratia neplacuta.



12. Polizaharidele si alte componente din ceaiul verde ajuta la mentinerea unor niveluri scazute de zahar in sange.



13. Ceaiul verde este bogat in antioxidanti, mai ales vitamina E care incetineste procesul de imbatranire.



14. In urma unor studii care au implicat subiecti ce au consumat cate patru cesti de ceai verde in fiecare zi, s-a constatat ca acesta previne declansarea poliartritei reumatoide si poate reduce simptomele la persoanele care au deja aceasta afectiune.



15. De peste patru mii de ani, chinezii folosesc ceaiul verde pentru tratarea durerilor de cap si chiar a depresiei.



16. Comparativ cu ceaiul negru ale caror frunze sunt oxidate (fermentate) frunzele de ceai verde sunt aburite si isi pastreaza capacitatile naturale de vindecare.



17. Ceaiul verde este indicat ca adjuvant in tratarea a multiple boli cardiovasculare.



18. La persoanele care consuma constant ceai verde s-a constatat o consolidare a sistemului imunitar.



19. Ceaiul verde are in compozitie anumite substante care pomoveaza termogeneza in organism. 



20. Compusii din ceaiul verde ajuta la reglarea metabolismului si suprima pofta de mancare. Acesta este principalul motiv pentru care ceaiul verde este considerat o componenta importanta a unei diete. 



21. S-a constatat ca la persoanele care au consumat in mod constant ceai verde a crescut nivelul de energie care ar putea fi consumat pe parcursul a 24 de ore. 



22. De asemenea, organismul arde grasimile cu o mai mare usurinta in cazul in care ceaiul verde este inclus in regimul alimentar.



23. In cadrul altor studii, s-a demonstrat ca persoanele care nu au inclus ceaiul verde in dieta lor au avut un metabolism scazut iar grasimile din organismul lor nu erau topite cu aceeasi usurinta ca in cazul celor care utilizau ceaiul verde. 



24. Unele substante din ceaiul verde modifica modul in care organismul utilizeaza hormonul numit noradrenalina sau noepinefrina care este responsabila de accelerarea metabolismului si care, prin urmare, este deosebit de benefica in cazul unei diete pentru slabit



25. Ingredientele din ceaiul verde ajuta la cresterea vitezei arderii grasimii si caloriilor si sunt un real ajutor in cazul oricarei diete. 



26. Mega-T un alt tip de ceai verde contine o mare cantitate de extract de ceai verde care ajuta la diminuarea poftei de mancare. 



27. Ceaiul verde Mega-T contine crom. 



28. Cromul din ceaiul Mega-T ajuta la diminuarea depozitelor de grasime din organism si stimuleaza metabolismul. Prin urmare, in urma consumului acestuia, grasimile vor fi arse mai rapid ca de obicei. 



29. Un alt ingredient util regasit in ceaiul verde Mega-T este planta garcinia cambogia care ajuta la suprimarea cu succes a apetitului alimentar. 



30. Persoanele care consuma cu regularitate ceai verde, nu trebuie sa-si faca griji legate de supraalimentare, intrucat ceaiul verde induce rapid senzatia de satietate. Acest lucru inseamna ca oricine va stii atunci cand consuma alimente in mod suplimentar. Iar mai putine alimente inseamna mai putine grasimi. 



31. Acumularea de cat mai putine calorii inseamna un nivel mai scazut de energie, de obicei, iar exercitiile fizice necesare pentru diminuarea kilogramelor in plus vor fi mai dificil de realizat. Dar cu ajutorul ceaiului verde energia va fi stimulata de continutul de guarana



32. In acest fel, ceaiul verde va putea furniza oricui energia necesara pentru desfasurarea activitatilor fizice care ajuta la scaderea in greutate.



33. Ginsengul siberian din ceaiul verde ofera rezistenta in cazul activitatilor dificile. 



34. Mai multa rezistenta, inseamna mai multe activitati finalizate. 



35. Acesta creste inclusiv nivelul de energie. 



36. Alte proprietati ale ceaiului de ginseng siberian ar fi cele diuretice care induc transpiratia si implicit pierderea de lichid, in timpul activitatilor fizice. 



37. In multe cazuri, ceaiul verde este comercializat alaturi de sugestii pentru o dieta si exerciti fizice care ar putea reprezenta metode originale de pierdere in greutate. 



38. Dieta cu ceai verde este o sursa excelenta de polifenoli mai exact policatechine un grup de antioxidanti care actioneaza asupra radicalilor liberi. 



39. Radicalii liberi au efecte nocive asupra organismului intrucat acestia sunt o cauza majora a bolilor si a imbatranirii. 



40. Prezenta in dieta cu ceai verde a polifenolilor policatechine, ofera oricui sanse mai mari de a trata anumite afectiuni si de a mentine sanatatea optima, o perioada indelungata de timp. 



41. EGCG-ul dintr-o dieta care contine ceai verde interactioneaza cu substanta numita cafeina. Interactiunea dintre acesti doi compusi incurajeaza termogeneza din organism (mentinerea unei temperaturi inalte a organismului).



42. Totusi nici o dieta nu poate functiona ca un miracol. Dieta cu ceai verde, la fel ca toate celelalte functioneaza cel mai bine alaturi in functie de alte eforturi personale si dietetice ale celor car doresc sa slabeasca. 



43. Dieta cu ceai verde implica retinerea de la consumul unora dintre alimente pentru a se atinge obiectivul dorit, si anume, pierderea in greutate. 



44. Extractul de ceai verde este cel mai concentrat produs de ceai verde care poate fi achizitionat.



45. Ceaiul verde a fost folosit din cele mai vechi timpuri ca un remediu pentru indigestie, depresie si dureri de cap



47. Ceaiul verde este considerat o alternativa excelenta, naturala la alte suplimente pentru scaderea in greutate. 



48. Conform unor studii recente privind beneficiile pentru sanatate ale plantelor, s-a demonstrat ca oamenii care utilizeaza extract de ceai verde, ca supliment pentru diminuarea numarului de kilograme, reusesc sa piarda intre 1-2 kilograme pe luna. 



49. Suplimentele de ceai verde sunt disponibile sub forma unor tablete sau capsule standard. 



50. Pentru pierderea in greutate sunt recomandate in mod special suplimentele din extract de ceai verde care cotin 90 mg de EGCG si 50 mg de cafeina. 



51. Suplimentele de ceai verde trebuie sa se administreze constant, de trei ori pe zi inainte de mese. 



52. Desi consumul de ceai verde nu are efecte adverse, se va consulta medicul inainte de a-l utiliza in mod constant.

http://www.sfatulmedicului.ro/Educatie-pentru-sanatate/52-de-beneficii-incredibile-ale-ceaiului-verde_9453