miercuri, 17 februarie 2016

Grupe de alimente care genereaza efect invers

Doua grupe aparte de alimente sunt:

Alimentele alcaline sau neutre care genereaza aciditate
Alimentele acide care genereaza alcalinitate
zahar, dulciuri, majoritatea produselor de cofetarie si patiserie preparate cu faina alba si zahar, alimente bogate în glucide cum ar fi orezul
lamâie, grape-fruit, otet de mere diluat în apa
muraturi usor fermentate cum sunt castravetii de vara în saramura sau varza murata în primele 3 luni. Aceste alimente, prin acizii slabi pe care îi contin, favorizeaza digestia si scad hipersecretia de acid din stomac.

Majoritatea fructelor au o reactie chimica acida în laborator, dar nu acelasi lucru se petrece în corpul uman, pentru ca în realitate ele devin alcaline prin metabolizare. În schimb mierea si zaharul sunt alcaline, dar din cauza continutului mare de glucide formeaza acizi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu