duminică, 3 ianuarie 2016

Cafeaua are efecte benefice

Un studiu condus timp de 40 de ani confirmă: cafeaua are efecte benefice

Un om de ştiinţă de la Harvard care a studiat efectele cafelei timp de 20 de ani explică de ce această băutură este uimitoare, notează gandul.info.
Frank Hu a terminat recent un studiu condus timp de 40 de ani despre efectele cafelei asupra corpului uman. Studiul a descoperit că băutorii de cafea prezintă un risc scăzut de boli cardiovasculare şi neurodegenerative, precum şi de sinucidere.
Cercetarea a început în 1976 şi a implicat aproape 210.000 de oameni.
Mai multe generaţii de cercetători au lucrat la studiu, iar Hu, cercetător şi profesor la Harvard, s-a alăturat în 1996.
”Cafeaua este cu siguranţă o băutură foarte complexă”, spune Hu. El adaugă că pe lângăcofeină, aceasta conţine sute sau chiar mii de compuşi bioactivi. Beneficiile cafelei pentru sănătate derivă nu doar din câţiva compuşi, ci mai degrabă din efectele sinergice ale diferiţilor compuşi, minerale şi antioxidanţi.
În timp ce mulţi oameni se gândesc la cafeină atunci când se referă la cafea, atât cea normală cât şi cea decafeinizată au aceleaşi efecte când vine vorba de boli de sânge şi diabet.
Frank Hu menţionează şi că este foarte greu să studieze efectele cafelei pentru că mulţi oameni sunt şi fumători, scrie Business Insider.
”Am observat că beneficiile cafelei sunt mai accentuate sau evidente la oamenii care nu fumează”, spune acesta. ”Cu alte cuvinte, fumatul maschează potenţialele beneficii ale consumului de cafea şi este foarte important să separăm efectele cafelei de fumat”.
În completarea noului studiu al lui Hu, care are zece co-autori, cercetările anterioare au arătat că un consum regulat de cafea este asociat cu un risc scăzut de diabet, boli cardiovasculare, boala Parkinson şi boli ale ficatului, inclusiv cancer hepatic. Acesta este asociat şi cu un risc scăzut de depresie şi de suicid, ajută corpul să metabolizeze zahărul din sânge şi poate să reducă inflamaţiile.
El atenţionează că efectele diferă în funcţie de corpul fiecăruia şi recomandă un consum moderat.
Citește și:
Cafeaua scade riscul de diabet
Cafeaua, savurată în viitor şi în spaţiu!
Cafeaua, aliatul greutăţii ideale?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu