joi, 29 octombrie 2015

Remedii pentru laringita acută

Tratament raguseala – cum sa tratezi laringita si pierderea vocii

Tratament raguseala si  laringita. Pierderea vocii si raguseala sunt principalul simptom al laringitei – imflamarea corzilor vocale.
Cauze laringita: Laringita si deci raguseala este cel mai frecvent cauzata de raceli (infectii la nivelul cailor aeriene superioare care la randul lor pot sa fie virale – nu rapund la antibiotic, si bacteriene- raspund la antibiotic). De asemenea laringita poate sa apara la persoanele care-si utilizeaza excesiv vocea (profesori, cantareti) sau la cei care-si irita laringele cu fumul de tigara. Laringita se poate complica sau poate insoti boli ca pneumonia sau bronsita, gripa sau tusea convulsiva.
Sfaturi si raemedii pentru raguseala, laringita:
  1. Puneti-va in repaus voceadaca suferiti de raguseala. Ingaduiti-va 2 zile sa nu vorbiti si nici macar sa soptiti.
  2. Daca raguseala apare dupa un efort brusc de tipat, nu va tratati cu aspirina (agraveaza un eventual vas spart de sange) ci folositi ca antialgic paracetamolul.
  3. Asigurati un mediu umed gatului dumneavoastra, fie folosind un umidificator al inacaperii fie prin inhalatii cu aburi de apa fiarta sau ceai (de doua ori zilnic a cate cinci minute), intr-un castron deasupra caruia va aplecati cu capul acoperit.
  4. Feriti-va gatul cu raguseala de rece, bauturile reci inlocuiti-le cu cele calde care remediaza senzatia de gat uscat.
  5. Hidratati-va corezpunzator cu 2l de lichide pe zi.
  6. Folositi tabletele pentru supt cu lemn dulce chiar 5-6 pe zi, remediu antic si extrem de util pentru potolirea inflamatiei laringelui.
  7. Menajati-va gatul si laringita prin respiratia pe nas si nu apelati la respiratia orala (pe gura).
  8. Renunta-ti la fumat si alcool, ambii iritanti chimici puternici pentru laringe, care singuri dar mai ales asociati reprezinta puternici factori de risc pentru cancerul de laringe.
  9. Unele antihistaminice, medicatie pentru tiroida sau antihipertensive pot avea ca efecte adverse uscaciunea gatului, raguseala sau simptomele de laringita. 
  10. http://www.bendo.ro/laringita-cum-sa-tratezi-raguseala-si-pierderea-vocii/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu