joi, 30 aprilie 2015

În România, cea mai mare problemă continuă să fie infectarea cu HIV

Cele mai folosite droguri. Numărul consumatorilor este în creştere

Un sfert dintre europenii cu vârste de peste 15 ani au consumat măcar o dată un drog ilegal. Canabisul este de departe cel mai utilizat. 1% dintre adulţii europeni consumă canabis zilnic sau aproape zilnic, arată Raportul privind drogurile, publicat de Agenţia Uniunii Europene pentru droguri.

Europenii consumă droguri noi, dar în niciun caz nu renunţă la cele vechi. În plus, consumul rămâne constant în aproape toate ţările Uniunii - inclusiv în România, unde cel mai căutat drog este canabisul. Aşa reiese din raportul Agenţiei Europene pentru droguri.
Autorităţile se tem cel mai mult de etnobotanice. Doar în ultimul an au fost detectate 73 de astfel de substanţe noi.
Planta de canabis este tot mai des întâlnită în Europa. Aproape toate ţările au raportat o formă de cultivare a acesteia. În România au fost descoperite anul trecut 48 de culturi ilicite de canabis, de trei ori mai multe faţă de 2011. Numărul consumatorilor este şi el în creştere cu 8 procente.
În România, cea mai mare problemă continuă să fie infectarea cu HIV, prin intermediul seringilor refolosite. Mai mult de o treime din totalul cazurilor noi depistate cu HIV anul trecut provin din rândul consumatorilor de droguri injectabile.

http://stiri.tvr.ro/cele-mai-folosite-droguri-in-europa--numarul-consumatorilor-este-in-crestere_31027.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu