duminică, 25 ianuarie 2015

Ventilaţia pacientilor in SCR

În timpul RCP scopul ventilaţiilor este să menţină o concentraţie adecvată de oxigen şi să elimine CO2. În timpul RCP debitul cardiac la nivelul plămânilor este redus substanţial, în consecinţă, pentru a menţine un raport adecvat ventilaţie-perfuzie este nevoie de un volum curent şi frecvenţa respiratorie mai mică decat normal. Hiperventilaţia nu este indicată deoarece ea creste presiunea intratoracică ceea ce duce la scăderea întoarcerii venoase către inimă şi reducerea debitului cardiac. Întreruperea compresiilor toracice reduce supraviețuirea.
Resuscitatorul trebuie să administreze fiecare ventilaţie în aproximativ 1 secundă, cu un volum de aer suficient cât să determine expansionarea toracelui victimei, dar evitând ventilaţiile rapide sau bruste. Timpul alocat pentru efectuarea celor 2 ventilaţii nu ar trebui să depăsească 5 secunde.
Aceste recomandări sunt valabile indiferent de modul de ventilaţie în timpul RCP, acesta incluzând ventilaţia gură-la-gură cât şi cea pe mască şi balon, cu şi făra aport suplimentar de oxigen.

Referințe bibliografice:


Consiliul European de Resuscitare - Ghidurile de resuscitare 2010

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu