luni, 12 ianuarie 2015

pH-ul sangelui iti determina starea de sanatatea?



Fie ca suntem consumatori de carne, vegetarieni, vegani sau raw foodisti, toti trebuie sa realizam un singur lucru, pH-ul corpului nostru tine de functionarea normala a acestei masinarii complexe numita corp. In mod normal, pH-ul sangelui ar trebui sa oscileze undeva intre 7.35 – 7. 45. Trebuie sa realizam un lucru, ce este peste sau sub aceste cifre inseamna suferinta organelor si un mediu ambient prielnic pentru o varietate mare de boli.
O alimentatie alcalina, bogata intr-o proportie de 99-100% hrana vie plus o gandire pozitiva si plina de credinta ca totul va fi bine, poate sa ne vindece orice fel de boala si in special de cancer. Puteti citi mai multe despre asta aici. Mai jos dr. James Howenstine, MD scria in articolul sau [Sursa]:“Terapii care vindeca cancerul s-au perindat frecvent din 1900 si pana in prezent. Terapia alcalina pentru cancer a fost dezvoltata si promovata in acea perioada. A functionat foarte bine pentru bolnavii de cancer dar a fost uitata imediat ce doar o parte din medici au aflat de ea si au incercat s-o promoveze in ciuda opozitie companiilor medicale care s-au opus direct impotriva celor care incercau sa foloseasca alte metode decat medicina traditionala. Atunci s-a dovedit ca o alimentatie foarte alcalina poate vindeca pentru totdeauna multi pacienti.
Mineralele cele mai alcaline precum cesium, rubidiu si potasiu sunt in stare sa intre in celulele canceroase. Alcalinitatea lor puternica , in special a cesiumului, determina pH-ul din celulele canceroase sa se ridice la valoarea de 8 sau mai sus, pentru ca pot afecta aciditatea din celulele canceroase prezent sub forma de acid lactic si o pot neutraliza. In acest stadiu alcalin celulele canceroase pot supravietui pentru doar cateva zile sau mai putin, depinzand foarte mult de concentratia de alcalinitate din celula.”
Sa analizam putin de ce avem nevoie de o dieta plina de elemente alcaline si de ce organele umane sunt atat de sensibile la mediul acid. Sursa de inspiratie pentru pasajul de mai jos, aici.
“pH-ul neutru este in dreptul cifrei 7.0, sub 7.0 este un pH acid, iar ce se ridica deasupra inseamna un mediu alcalin. Un pH acid deriva din urmatoarele, o dieta in mare parte formata din ingrediente acide (mancare gatita, lactate si produsele animale), stres emotional, toxicitate mare in corp sau orice alt proces care impiedica oxigenarea cat si alimentarea cu nutrienti necesari celulelor. Corpul va incerca sa compenseze mediul acid folosind minerale alcaline. Daca dieta noastra nu contine destule minerale pentru compensare, acizii nu vor face decat sa creeze blocuri acide in celule.
Mediul acesta acid va duce la urmatoarele cauze: va scadea abilitatea corpului de absorbire a mineralelor si a altor nutrienti, energia produsa in celule va scadea abilitatea de a repara celule distruse se va miscora, celulele predispuse la tumori se vor dezvolta, vulnerabilitatea la boli va creste. Sangele cu pH-ul doar de 6.9, care este doar putin acid, poate duce la coma si moarte.
Motivele acestui pH acid in societatea umana in general, se datoreaza dietei formata din produse acide precum, carne, oua si lactate si foarte slaba in produse alcaline precum, vegetale crude si apa alcalina. Pe deasupra noi consumam produse procesate precum faina alba, zahar, sucuri acidulate si cafea. Folosim prea multe medicamente care predispun formarea mediului acid;  folosim indulcitori chimici artificiali, ca NutraSweet, Equal, Aspartame, care sunt otravitoare si foarte acide in corp.
Unul din cel mai potrivit lucru care-l putem face pentru corectare, este sa ne curatam dieta si stilul de viata. Pentru mentinerea sanatatii, dieta trebuie sa contina 60% mancaruri alcaline si 40% mancaruri acide. Pentru restaurea sanatatii pierdute, procentul trebuie sa fie 80% produse alcaline si doar 20% acide. Produsele alkaline sunt, vegetalele verzi intrand aici si frunzele comestibile, mazarea, fasolea si lintea, plantele aromate, nuci si seminte, si marea parte din fructe care vor fi enumerate mai jos. Produsele acide cum am mai spus, sunt carnea, pestele, lactate si oua, bauturile racoritoare, cafeaua, tutunul, ciocolata, gemurile de orice fel,  cerealele rafinate, parte din legume etc.
N-am sa insir tot tabelul, ci doar produsele alcaline care se pot gasi in Romania. Va voi ruga pe d-voastra sa mergeti si sa confruntati lista imensa aflata aici.
Legume alcaline
  • iarba de grau
  • toti vlastarii verzi (amanunte aici)
  • broccoli
  • conopida
  • varza
  • sfecla rosie
  • morcovii
  • telina
  • castravetii
  • papadia
  • florile comestibile
  • usturoiul
  • ceapa
  • fasolea verde
  • mazarea verde
  • mazarea boabe
  • salata de orice fel si orice fel de frunze verzi
  • kale-ul
  • ciupercile
  • pastarnacul
  • ardei rosii
  • ridichile
  • algele marine (nu fructele de mare)
  • bostanul
  • spanacul
  • cartofii dulci (cei portocalii cu gust de dovleac)
  • plantele verzi salbatice dar comestibile
  • nori (foile de sushi din alge marine)
Fructe alcaline
  • merele
  • caisele
  • avocado-ul
  • bananele
  • fructele de padure
  • pepenele galben
  • nuca de cocos cruda
  • curmale uscate
  • smochinele uscate
  • strugurii (nu cei stropiti)
  • grapefruit-ul
  • lamaile
  • nectarinele
  • piersicile
  • perele
  • ananasul
  • rubarbarul
  • pepenele verde
Proteine alcaline
  • migdalele
  • meiul
  • castanele
Mirodenii alcaline
  • ardeiul iute
  • scortisoara
  • curry
  • ghimbirul
  • toate plantele aromatice
  • mustarul
  • sarea de mare
  • Tamari, sosul de soia
Pe langa toate acestea este recomandat si consumul zilnic al apei alcaline si veti ramane uimiti de rezultate. Puteti sa va procurati un filtru care se poate instala la orice robinet al bucatariei. Cititi acest articol interesant.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu