sâmbătă, 23 noiembrie 2013

Tahicardia

O frecventa cardiaca accelerata este numita tahicardie. Aceasta poate fi de doua tipuri: ventriculara (cand implica numai ventriculele) sau supraventriculara (atat atriile cat si ventriculele sunt implicate).

In unele cazuri, nodul atrioventricular poate trimite impulsurile electrice mai rapid decat nodul sinusal, cauzand astfel tahicardia.

In altele, impulsurile se intorc in nodul atrioventricular. Acest fenomen de reintrare este o cauza frecventa a tahicardiei.

Indiferent de cauza, tahicardiile sunt clasificate in functie de localizare. Astfel, tahicardiile ventriculare se produc in ventricule (camerele inferioare ale inimii), iar tahicardiile supraventriculare au originea in camerele superioare -atrii sau in zona mediana -nodul atrio-ventricular sau sistemul His-Purkinje.

Simptome

Tahicardia poate prezenta urmatoarele simptome: palpitatii, batai accelerate aleinimii, stari de ameteala, slabiciune si lesin.
 
Tahicardia ventriculara-ritm accelerat in ventricule- poate pune viata in pericol. Cea mai grava tulburare de ritm cardiac este fibrilatia ventriculara, cand camerele inferioare tremura in loc sa pompeze sange. Daca pacientul nu primeste ingrijiri medicale de urgenta, exista riscul de stop cardiac sau moarte subita.

Tratament

Tratata din timp, tahicardia ventriculara si fibrilatia ventriculara se pot converti la ritm normal prin soc electric. Tahicardia poate fi controlata cu ajutorul medicamentelor sau prin identificarea si distrugerea focarelor ectopice. O metoda eficienta de corectare a tulburarilor de ritm este si folosirea unui dispozitiv electronic numit defibrilator implantabil.
 
Enciclopedie medicala
Afectiuni cardio-vasculare

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu