sâmbătă, 2 noiembrie 2013

Regulamentul sistemului sanitar

Agențiile naționale prevăd ca anumite evenimente să fie raportate, ca infracțiunile și bolile infecțioase. Infracțiunile ce trebuie raportate includ: plăgile înjunghiate, plăgile împușcate, accidentele rutiere, accidentele de muncă, agresiunile, copilul abuzat, violența domestică, abuzul persoanelor în vârstă și violul. Va trebui să cunoașteți și agențiile care trebuie anunțate.
Acțiunea la locul crimei
Multe situații medicale de urgență sunt scena unor crime/infracțiuni. Ca salvator, va trebui să acționați având următoarele în minte:
-Protejați-vă. Asigurați-vă că zona este sigură înainte de a intra.
- Dacă considerați că zona nu este sigură, așteptați până ce forțele de ordine vă dau  semnalul pentru a intra.
Prioritatea dumneavoastră este îngrijirea pacientului. Doar siguranța  dumneavoastră vă poate opri în a acorda îngrijire.
- Nu mutați pacientul decât dacă este necesar, pentru a-l transporta rapid la spital,  pentru a efectua manevrele de RCP sau pentru a trata șocul sever. Dacă trebuie  să mutați pacientul, păstrați în memorie scena crimei/infracțiunii.
- Atingeți doar ce trebuie pentru a ajunge la pacient.
- Păstrați scena crimei pentru a fi investigată. Nu mutați mobila decât dacă interferă  cu capacitatea dumneavoastră de a acorda îngrijiri. Dacă trebuie să mutați ceva,  mutați doar atât cât este necesar pentru a acorda îngrijiri.
- Fiți atenți unde puneți echipamentul. Puteți modifica sau distruge probele dacă  așezați echipamentul pe acestea.
- Țineți la distanță persoanele care nu trebuie să fie acolo, de exemplu vecinii  curioși.
- După ce ați acordat pacientului îngrijirile la locul crimei, scrieți un raport scurt  despre incident și faceți o schiță a scenei care să arate unde și cum ați găsit  pacientul. Aceasta poate fi folositoare dacă va trebui să vă reamintiți ulterior  incidentul.
Documentarea
După ce ați tratat pacientul, notați observațiile referitoare la locul incidentului, starea pacientului și tratamentul acordat. Documentarea trebuie făcută  în concordanță cu reglementările organizației dar și cu legislația în vigoare. Documentația dumneavoastră este importantă pentru că descrie starea pacientului și îngrijirile acordate. S-ar putea ca mai târziu să nu vă amintiți tratamentul acordat pacientului fără ajutorul documentației. De asemenea, servește și ca raport legal în eventualitatea unui proces. Documentarea reprezintă și un mod de evaluare a calității îngrijirilor acordate. Documentarea trebuie să fie clară, concisă, precisă și citeață.
Documentația trebuie să includă următoarele informații:
- Starea inițială a pacientului.
- Acuzele pacientului referitoare la leziune sau boală.
- Semnele vitale inițiale ale pacientului și după reevaluare.
- Tratamentul acordat.
- Personalul care s-a ocupat de îngrijirea pacientului.
Alte informații importante:
- Orice condiție ce trebuie raportată.
- Orice expunere la o boală infecțioasă.
- Orice aspect neobișnuit referitor la caz.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu