sâmbătă, 2 noiembrie 2013

Asigurarea confortului fizic și psihic al pacientului

 Primul lucru care trebuie să-l faceți când evaluați starea pacientului este să vă prezentați. Mulți pacienți vor fi conștienți și vor interacționa cu dumneavoastră. 
- Prezentați-vă când vă apropiați de pacient. Dacă pacientul pare a fi inconștient, atingeți-l sau scuturați-l ușor de umeri pentru a primi un răspuns. Aceasă introducere simplă vă ajută să:
- Spuneți că veți ajuta pacientul
- Să evaluați starea de conștiență a victimei
Introducerea reprezintă primul contact cu pacientul. Aceasta ar trebui să liniștească pacientul oferind informația că sunteți o persoană calificată care dorește să ajute.
Întrebați, apoi, numele pacientului și folosiți-l când vorbiți cu acesta, cu familia sau cu prietenii acestuia. Răspunsul pacientului vă va ajuta să determinați nivelul de conștiență al acestuia. Evitați să îi spuneți pacientului că totul va fi bine.
Prezentați-vă și vorbiți cu pacientul pe măsură ce îl evaluați, chiar dacă acesta pare inconștient. Mulți pacienți care par inconștienți pot auzi vocea și au nevoie de liniștirea care vine cu aceasta. Nu spuneți nimic din ceea ce nu vreți să audă pacientul! Dacă pacientul pare inconștient vorbiți destul de tare ca acesta să audă. Dacă acesta nu răspunde, atingeți și scuturați ușor pacientul.

Ca salvator veți fi apreciat după atitudine și comportament, cât și după calitatea îngrijirii medicale acordate. Este important să înțelegeți că o atitudine profesionistă are un impact pozitiv asupra pacientului.
Dacă veți fi prima persoană cu instruire medicală la locul incidentului, este important să acționați calm și consecvent. Veți obține ușor colaborarea pacientului sau a martorilor folosind un ton calm și civilizat. Arătați-vă interesul la ceea ce relatează pacientul. Încercați să nu-l incomodați și păstrați confidențialitatea asupra informațiilor obținute. Vorbiți-i pacientului informându-l despre ce urmează să faceți.
Rețineți că informațiile medicale sunt confidențiale și nu trebuie discutate cu altcineva. Acestea pot fi prezentate numai personalului medical implicat în îngijirea pacientului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu