luni, 5 august 2013

EX. PTR. PROIECT - PARTICULARITĂȚILE DE ÎNGRIJIRE

CONCLUZII DESPRINSE DIN PARTICULARITĂȚILE DE ÎNGRIJIRE A CELOR TREI BOLNAVI

        Profesiunea de nursing a apărut ca răspuns la nevoile umane. Nursele trebuie să fie pregătite în spiritul unei educații înalte și trebuie să-și continuie îmbunătatățirea educației de-a lungul carierei lor. Parcurgând cei trei ani de studiu am încercat prin această lucrare să ilustrez rolul asistentei medicale în îngrijirea pacienților ocupându-mă de nevoile acestora prin aplicarea tehnicilor de îngrijire. Cele trei planuri de îngrijire pe care le-am prezentat în această lucrare sunt efectuate la trei pacienți cu..............(DG)
       Deși au acelasi diagnostic, fiecare a necesitat un plan de îngrijire diferit.
       Cazul I, internată cu (DG)........................... a devenit anxioasă din cauza.............., îngrijirile igienice erau deficitare, pacienta fiind delăsătoare. În urma îngrijirilor acordate și stând de vorbă personal cu pacienta aceasta a început să-și diminue anxietatea și să-și recapete stima de sine.
    Cazul II, pacienta a fost internată cu ........................... Pacienta fiind văduvă și trăind singură, comunicarea și recreerea erau deficitare, din lipsa voinței și a izolării. Treptat în urma discuțiilor avute, pacienta a reușit să se recreeze, a început o comunicare eficientă cu echipa medicală și persoanele din jur, fapt ce i-a ameliorat mult starea de sănătate.
   Cazul III, pacienta internată cu (ex) circulația și respirația alterată, necesita  administrare de oxigen. Din acest motiv nu reușește să doarmă și să se odihnească bine, devenind irascibilă, anxioasă și agitată. Cu ajutorul discuțiilor purtate, pacienta depășește această stare, reușind o mai bună comunicare cu familia.
     Pe  parcursul  stagiului,   m-am   axat   pe   cele   14   nevoi   ale   Virginiei Henderson și pe schema procesului de îngrijire. Am cerut sprijinul echipei de îngrijire și sfatul medicului de salon. Mi-a făcut plăcere să mă știu utilă, în ajutorarea și satisfacerea nevoilor fundamnetale a pacienților, să văd mulțumire pe chipurile lor și să alin un pic din suferința lor.
     Așa cum spunea Virginia Henderson ,,rolul asistentei medicale constă în a ajuta persoana bolnavă sau sănătoasă, să-și mențină sau să-și recâștige sănătatea prin îndeplinirea sarcinilor pe care le-ar fi îndeplinit singur, dacă ar fi avut voința, forța sau cunoștințele necesare”.
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu