joi, 4 iulie 2013

1.2. Rolul și responsabilitățile salvatorului/asistentului medical

Importanța documentației
După ce rolul în tratamentul pacientului este încheiat, este importantă înregistrarea tuturor observațiilor legate de locul incidentului, starea pacientului și tratamentul acordat.
Consemnarea datelor trebuie să fie clară, concisă, în conformitate cu normele instituției.
Documentația este importantă pentru că nu veți putea reține manevrele și tratamentele acordate tuturor pacienților. De asemenea, acestea constituie material medico-legal și poate fi folosit în caz de nevoie în instanță. În același timp poate fi folosită ca bază de evaluare a calității actului de îngrijire.
Documentația trebuie să includă:
-                     Starea inițială a pacientului
-                     Descrierea leziunilor sau a afecțiunii
-                     Semnele vitale
-                     Tratamentul aplicat
-                     Instituția sau personalul care a preluat pacientul
-                     Alte informații utile
-                     Atitudine și comportament
Ca salvator veți fi apreciat după atitudine și comportament, cât și după calitatea îngrijirii medicale acordate. Este important să înțelegeți că o atitudine profesionistă are un impact pozitiv asupra pacientului.
Dacă veți fi prima persoană cu instruire medicală la locul incidentului, este important să acționați calm și consecvent. Veți obține ușor colaborarea pacientului sau a martorilor folosind un ton calm și civilizat. Arătați-vă interesul la ceea ce relatează pacientul. Încercați să nu-l incomodați și păstrați confidențialitatea asupra informațiilor obținute. Vorbiți-i pacientului informându-l despre ce urmează să faceți.

Rețineți că informațiile medicale sunt confidențiale și nu trebuie discutate cu altcineva. Acestea pot fi prezentate numai personalului medical implicat în îngijirea pacientului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu