joi, 4 iulie 2013

1.1. Rolul și responsabilitățile salvatorului/asistentului medical

Primul ajutor calificat
Ca salvator trebuie să evaluați siguranța zonei - cabluri electrice căzute la pământ, scurgeri de benzină, vehicule instabile. Această  evaluare e necesară pentru a vă asigura că pacienții nu vor suferi alte leziuni și personalul de salvare sau chiar martorii, nu vor fi afectați.
Odată efectuați acești pași, trebuie să aveți acces la pacient. Uneori asta înseamnă doar să deschideți o ușă, iar alteori poate însemna accesul prin geamul din spate al unui automobil accidentat.
În continuare evaluați pacientul pentru a aprecia starea funcțiilor vitale și existența sau nu a leziunilor care pot afecta viața pacientului. Aceasta se numește evalurea primară.
Odată evaluarea completă, trebuie să stabilizați pacientul pentru a preveni înrăutățirea situației lui. Tehnicile folosite sunt limitate de nivelul de cunoștințe și echipamentul disponibil. Aplicarea corectă a acestor tehnici poate influența pozitiv starea pacientului.

La sosirea personalului medical trebuie să descrieți starea inițială a pacientului și manevrele efectuate pentru stabilizare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu